< ZAPISNIK REDNE LETNE SKUPŠČINE SZDGPMŽ ZA LETO 2018
18.05.2019 13:39 Starost: 2 yrs

Anton Žumer - v slovo


Preminul je nekdanji predsednik SZDGPMŽ in častni predsednik Združenja sodnikov Anton Žumer s Kokrice pri Kranju. Od pokojnika se bomo poslovili v torek, 21. maja 2019 ob 15. uri, na pokopališču na Kokrici.

Anton Žumer je bil človek in gojitelj katerega delo je pustilo nepozaben pečat v zgodovini delovanja SZDGPMŽ. Tako kot gojitelj kuncev, sodnik ocenjevalec in nenazadnje vršilec številnih pomembnih dolžnosti v Zvezi ter v sodniški organizaciji, je s svojim delom močno vplival na delo naše organizacije, vse od njene ustanovitve konec sedemdesetih let prejšnjega stoletja.

Avtor številnih strokovnih publikacij o gojenju in ocenjevanju kuncev ter pisec strokovnih člankov v različnih medijih je za seboj pustil izredno bogato zapuščino. Med drugim je bila SZDGPMŽ pod njegovim vodstvom sprejeta v Evropsko zvezo gojiteljev pasemskih malih živali.

Vsem, ki smo kdaj koli sodelovali z niim, nam je v čast in ponos, da smo z njim lahko delili njegovo predanost našem hobiju in ljubezen do gojenja malih živali. Brez Antona Žumra si naše organizacije take kot je danes ne bi mogli predstavljati.

Tone - iskrena hvala za vse!